CURSUSSEN VOLWASSENEN

Tijdens de cursus bestaat de mogelijkheid om vrij te werken of verschillende technieken te leren. Zoals pottenbakken op de elektrische draaischijf, boetseren, bouwen met platen klei, gebruikmakend van diverse gereedschappen en stempels. In het atelier zijn kunstboeken en veel voorbeelden aanwezig.

Voor werken met gietklei zijn er mallen van gips, deze kunnen ook worden gebruikt als druk-mal of om schalen en vormen mee te maken. Na het drogen en de biscuitstook op 950 graden kan het werk worden geglazuurd en gestookt. De glazuurstook is op 1040 graden.

Cursisten kunnen zelfstandig werken in de werkplaats na het volgen van minimaal 8 lessen. De cursusperiode is tussen 4 september en 16 december 2023. Je kan zelf kiezen welke data je uitkomt. Op aanvraag krijg je de link van de online agenda opgestuurd en kan je zelf je lessen reserveren. Er is dus geen startdatum. Minimaal af te nemen is 6-8 keer. Werkplekken en proeflessen gaan ook op afspraak. Beginners en gevorderden werken samen in het atelier, maximaal 6 personen.

PRIJS

per les €38,50, inclusief materiaal, glazuur en stoken

 eenmaligeproefles: €49, inclusief klei, engobe, transparant glazuur en stoken

werkplek: €33,50 per keer, exclusief materiaal, glazuren en stoken

gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald

Tijd

MAANDAG
Werkplaats: 10.00-14.00 UUR
Cursus: 11.00 – 13.30 UUR

VRIJDAG
Werkplaats: 11.00 – 15.00 UUR
Cursus: 13.00 – 15.30 UUR

ZATERDAG
Werkplaats: 11.00 -15.00 UUR
Cursus: 13.00 – 15.30 UUR

Aantal

MINIMAAL 6 LESSEN
MAXIMAAL 6 CURSISTEN

Werkplek:
Ben je enthousiast geworden na een cursus en zou je zelfstandig willen werken, dan ben je welkom op de werkplaats en kan je een werkplekje huren na het volgen van minimaal 8 lessen. Dit kan op dezelfde dagen als de cursus. Hierbij krijg je maximaal 2 plankjes opbergruimte en heb je de beschikking over alle materialen en gereedschappen. Er zijn beneden 2 draaischijven en werktafels om zelfstandig te werken. Boven zijn ook 2 draaischijven, deze worden door de cursisten afwisselend gebruikt. Veel cursisten draaien niet, maar maken handvormen.

Na afloop van je werkperiode berekenen we de gemaakte kosten zoals klei, glazuur en stoken. Op aanvraag krijg je een overzicht van de kosten van het gebruik van de 2 elektrische ovens. We stoken op 950 biscuit, 1040 voor glazuur en regelmatig 1080 voor opglazuur op
serviesgoed/ tegels van de kinderfeestjes en workshops en soms 830 voor transfers.
We horen graag wat je wensen zijn. Je bent natuurlijk ook welkom voor een proefles of om eerst even te komen kijken!

faciliteiten werkplaats:
4 elektrische draaischijven
kleiwals, diverse gipsen mallen
elektrische oven binnenmaat 40x35x35 cm.
elektrische oven binnenmaat 78x60x60 cm.

gereedschappen/ tools:
glazuren, oxydes, engobes, kleurpoeders en pigmenten
biscuit en geglazuurde tegels, serviesgoed van aardewerk, steengoed en porselein keramische potloden, krijtjes, op-glazuren en transfers (plakplaatjes)

"als archeologe doe ik hier eigenlijk mijn praktijkonderzoek en draaien werkt ook heel ontspannend, mijn Zen momentje in de week! "
Marijn
Marijn
"ik wilde graag naast het schilderen een andere techniek leren, dat werd draaien, een uitdaging!"
Albert
Albert
" ik zit al weer heel wat jaren op les, inmiddels geven vrienden mij een opdracht om iets te maken!"
001workshopan.jpg
Marja