KLEI IN DE KLAS

klei op school?
Ateliernoord werkt graag samen aan een speciaal kunstproject,
of een serie keramiek workshops voor in school of naschools.

voor wie?
Primair Onderwijs groep 3-8
Voortgezet Onderwijs klassen 1-3
Speciaal Onderwijs

doelen?
aanleren keramische technieken boetseren, glazuren en stoken
experimenteren, ontwikkelen van expressie en speciale wensen van de school op maat gemaakt

hulp & advies
Ateliernoord biedt hulp bij aanvraag van subsidies, geeft advies bij inrichting van een keramiekwerkplaats, begeleiding en coaching van docenten.

ervaring en achtergrond
Zamira heeft zich na de lerarenopleiding (Handvaardigheid/ Textiel) gespecialiseerd in Keramiek op de Rietveld Academie.
In Ateliernoord worden lessen en workshops gegeven aan kinderen en volwassenen. Onderwijs ervaring heeft Zamira
opgedaan in het VO waar zij heeft lesgegeven en werkzaam was als cultuurcoördinator.  C.V. Zamira Jonker

voorbeelden van workshops, lessen en coaching
Het Zuiderlicht College Amsterdam investeerde in een oven. Docenten werden geholpen met de inrichting van de keramiekwerkplaats. Dit met hulp van een subsidie LeerlijnenLab via MOCCA. Deelnemende leerlingen kregen een certificaat voor de behaalde vaardigheden. Ouders werden uitgenodigd om de gemaakte kunstwerken te bewonderen. Keramiek is nu opgenomen in het BEVO programma.

In het eerste jaar krijgen leerlingen 4 lessen keramiek. In de MasterKunstKlas kunnen de leerlingen kiezen voor 3 lessen keramiek tijdens een carrousel van creatieve lessen.

Coaching
Atelier Noord heeft aan de docenten een cursus keramische technieken gegeven en geeft dit schooljaar de lessen samen met de docent.

Op VMBO Hogelant is gestart met keramiek als talentontwikkeling. In de zomervakantie zijn er workshops gegeven tijdens een Summerjam week. Aansluitend kregen leerlingen van de onderbouw 7 lessen keramiek.

Bij Stichting Framer Framed hebben jongeren in de Molenwijk aan een workshop keramiek deelgenomen en samen schatkisten uit klei gemaakt. De workshop in het weekend was onderdeel van meerdere bijeenkomsten waar de jongeren werden gecoacht over wat hun toekomst ideeën zijn.

In De Brede school Dalton Spaarndammerhout wordt keramiek als naschoolse activiteit aangeboden. De school heeft keramiek opgenomen in de leerlijn Beeldende vorming en een oven aangeschaft. Per periode kunnen de leerlingen kiezen voor 8-10 lessen keramiek.

vragen?
Bel voor een oriënterend gesprek 06.46.71.44.16 of maak een afspraak om te bespreken wat er mogelijk is op de school met klei en keramiek.

"Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, klei glad maken en glazuren. Keramiek is leuk!"
Elvira
Elvira
"Ik heb het heel leuk gehad en wil doorgaan met kunst en keramiek."
Maria
Maria
"Ik vond het boetseren en glazuren leuk om te doen."
Horillyo
Horillyo